Ana içeriğe atla

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ), gelecekte güçlü ve yaygın etkiye sahip, sayılı köklü araştırma kurumlarından biri olma hedefi ile etki değeri yüksek araştırma projeleri üretmek ve böylece günümüz sorunlarının çözümüne katkı sağlayarak toplumu geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir. İHÜ, gelişen dijital teknolojilerin toplumsal faydaya dönüştürülmesinde en etkili yöntemleri ülkemize kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, çağrı rehberinde belirtilen sosyal öncelikleri ele alacak ve toplumda dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik proje önerilerini desteklemek suretiyle kamu, üniversite, sanayi ve sivil toplum kesimleri iş birliği ile proje çıktılarının karar alıcılara sunulmasına yönelik Hibe Programı hayata geçirilmiştir.

2023 yılı mayıs ayında YÖK tarafından üniversitemize yüklenen “Dijital Sosyal Bilimler alanında Uzmanlaşan Üniversite” misyonu ile 2024 yılında ilk defa duyurulan “Toplum 5.0: Dijital Dönüşüm ve Sosyal Bilimler” destek programı çağrısı, rehber öncelikleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir. “Toplum 5.0: Dijital Dönüşüm ve Sosyal Bilimler” çağrısı kapsamında sosyal öncelikli alanları ele alan araştırma ve/veya uygulamaya yönelik yenilikçi proje fikrine sahip üniversite öğrencileri ve personeli, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluş çalışanlarının başvuruları beklenmektedir.

Başvuru sürecine ilişkin ihtiyaç duyacağınız tüm program bilgilerini aşağıda yer alan başvuru rehberinde bulabilirsiniz:

Toplum 5.0 Dijital Dönüşüm ve Sosyal Bilimler Proje Çağrısı Rehberi