Ana içeriğe atla

Vizyonu

Bilimsel araştırmalara verdiği destekler ile sosyal bilimler alanında bilimsel birikim, ilerleme ve toplumsal faydaya en üst düzeyde katkıda bulunmaya yönelik hizmet sunmak.

Misyonu

Bilimsel araştırmalar için gerekli teşvik, bilgilendirme, işbirliği, izleme ve ölçme süreçlerini etkin bir şekilde geliştiren ve uygulayan bir proje birimi olmak.

Amacı

Araştırma projelerinin sayı ve nitelik olarak en üst düzeye ulaşması için gereken beşeri, fiziki ve sosyal altyapının geliştirilmesine ve yenilikçi kültürün güçlenmesine katkıda bulunarak ASBÜ’nün öncü araştırma üniversiteleri arasında yer alması yönünde çalışmak.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, Üniversite destekli bilimsel araştırma projeleri (BAP) ile ilgili bütün süreçleri yürütmenin yanı sıra, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği projelerine yönelik destek hizmetleri vermektedir.